Highlights

  • Snelste kunstneus ter wereld
  • Beschikbaar voor volwassenen, kinderen en neonaten

HME/ Kunstneuzen


De menselijke neus kent diverse functies. We ademen door de neus, ruiken ermee, gebruiken de neus als we niezen en zetten onze bril erop. De belangrijkste functie van de neus is echter het opwarmen, bevochtigen en filteren van de ingeademde lucht. Wanneer de neus, gebypassed wordt door bijvoorbeeld een endo-tracheale tube of tracheacanule, dient de functie overgenomen te worden. Hier zijn zogenaamde kunstneuzen voor.

Slechte of onvoldoende bevochting leidt tot uitdroging van de trilhaartjes (cilia) Hierdoor zal het muco-cellulaire apparaat verminderen of niet functioneren wat kan leiden tot luchtwegobstructies en het indikken van secreties. Deze slijmvliesbeschadiging brengt het risico op noso comiale infecties met zich mee.

De warmte en vochtwisselaars (HME’s) zijn bechikbaar voor volwassen, kinderen en neonaten. Ook voor tracheostomiepatiënten hebben wij een uitgebreid assortiment kunstneuzen.
De output van de kunstneuzen van MC Europe voldoen aan de hoogste eisen en internationale normen van minimal 30 mgr/H2O per liter lucht (AARC – ISO – ANS)

De snelste kunstneus ter wereld komt bij onze producent vandaan. Al na drie ademteugen zit de output op zijn maximale vochtafgifte. Daarnaast voldoen de kunstneuzen aan alle gestelde eisen van verschillende organisaties en mogen dus met recht “world class” genoemd worden.

Afbeelding Artikelnummer Producent Artikelomschrijving
25006060 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS HME 10 BASIC
25006063 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS HME 10 PORT
25006070 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS HME 12 BASIC
25006072 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS HME 12 PORT
25006215 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS PHARMA NEO BASIC
25006220 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS PHARMA NEO PORT
25006240 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS PHARMA TRACH BASIC
25006241 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS TRACH MULTI FUNCTION
25006243 Pharma Systems PHARMA SYSTEMS PHARMA TRACH OXYGEN PORT
Lees meer

Meer weten?

Wij zitten voor u klaar en helpen u graag!