Fixatie


TuBo-Clip®

TuBo-Clip® is een eendelige, huidvriendelijke, plakvrije fixatieband voor de fixatie van endotracheale tubes bij volwassenen, adolescenten en kinderen.
Het combineert veiligheid met een optimale bescherming tegen decubituswonden.
De plakvrije TuBo-Clip® is zeer geschikt voor patiënten met brandwonden, een gevoelige huid, patiënten met allergische reacties en patiënten met een baard.
Ze kunnen ingezet worden op OK-anesthesie afelingen, op intensive care, spoedeisende hulp en bij langdurende intubaties. Ze zijn latex-vrij, hypoallergeen.

TuBo-Clip S®

TuBo-Clip S® is een eendelige, plakvrije fixatieband met velcro-sluiting voor de fixatie van endotracheale tubes bij volwassenen, adolescenten en kinderen. TuBo-Clip S® wordt direct gefixeerd aan de tube d.m.v. de zelfklevende velcro, wat extra veiligheid biedt vooral bij mobiele of beweeglijke patiënten. Het contact tussen de fixatieband en de huid is echter volledig plakvrij, waardoor dit bandje zeer geschikt is voor patiënten met brandwonden, allergische personen en patiënten met een baard. Het biedt een goede bescherming tegen decubituswonden.
Ze kunnen ingezet worden op OK-anesthesie afdelingen, op intensive care en zijn zeer geschikt voor langdurende geïntubeerde patiënten. Latex-vrij en hypoallergeen.

TuBo-Fix®

TuBo-Fix® is een tweedelige fixatieband voor de bevestiging van endotracheale tubes bij volwassenen, adolescenten en kinderen. De fixatieband kan op de juiste lengte afgeknipt worden, waardoor hij ook geschikt is voor gebruik op pediatrie.
Samengesteld uit een comfortabele nekband en een bandje met zachte mousse die een fixatie mogelijk maakt van de endotracheale tube bij beademingspatiënten. Bij verontreiniging kan alleen het middendeel vervangen worden terwijl de nekband hergebruikt kan worden.
De fixatieband wordt niet gekleefd en biedt daardoor extra bescherming tegen huidirritaties en tegen decubituswonden. Dit type bandje is uitermate geschikt bij langdurige intubaties.
Het middenstuk is beschikbaar in twee maten voor nog meer flexibiliteit. Latex-vrij en hypoallergeen.

Tubo-Grip®

Deze tweedelige fixatieband voor endotracheale canules heeft een siliconen laagje. De TuBo-Grip® kan gebruikt worden bij volwassenen, adolescenten en kinderen.
De fixatie bestaat uit een nekband en een middenstuk. Het middenstuk heeft een elastische band met een siliconenlaag. Deze elastische band klemt zich vast aan de tube en biedt stabiliteit bij patiënten met veel speekselvorming. De nekband bestaat uit zachte mousse en is daardoor geschikt voor langdurige intubaties, bij een gevoelige huid en bij adipeuze patiënten.
Met behulp van de velcro-sluiting kan de Tubo-Grip® eenvoudig geopend en aangepast worden. Dit maakt het bandje ook geschikt voor endoscopische procedures.
De nekband van de TuBo-Grip is verkrijgbaar in 2 maten.

TuBo-Lock®

De TuBo-Lock® Set is een driedelige endotracheale tubehouder voor volwassenen, adolescenten en kinderen. De fixatie bestaat uit 2 huidvriendelijke pleisters en een zacht middenstuk.
Het middenstuk wordt stevig verbonden met de tube rond de plakstrook. Om maximale veiligheid te bieden wordt dit middenstuk als een lus rond de tube gefixeerd. Bij verontreiniging dient alleen het middenstuk vervangen te worden terwijl de pleisters voor langere tijd op de wang kunnen blijven. Het herpositioneren van de endotracheale tube is mogelijk dankzij de velcro-sluiting. De verticale positionering van de velcro levert een zo groot mogelijk oppervlak om de uiteinden ven het middenstuk te fixeren. Er zijn twee verschillende lengtes van het middenstuk beschikbaar.

ECMO-Fix

ECMO-Fix dient voor een gemakkelijke en veilige bevestiging van katheterslangensets tijdens ECMO / ECLS-therapie. Het biedt u een veilige en effectieve fixatie bij ECMO-patiënten.
Het systeem is universeel en dus geschikt voor enkele of dubbel-lumen canules tijdens de veno-veneuze en veno-arteriële techniek. Tevens is het geschikt voor de iLA® / PECLA-methode.
Herpositionering van de canule – tubing is op elk moment mogelijk.
Er bestaan twee varianten:

  1. ECMO-Fix 1:
    Voor bevestiging van de katheterbuizenset aan de hals wanneer de canulatie via de vena jugularis is uitgevoerd.
  2. ECMO-Fix 2:
    Bevestiging van de katheterbuis die op het been is geplaatst, wanneer de canulatie via de vena femoralis is uitgevoerd.

Main-Lock Set

Main-Lock Set is een pleisterfixatie voor infuusslangen, katheters en wonddrainage slangen.

Main-Lock 1-3 

Main-Lock 1-3 is een huidvriendelijke pleister met slijtvaste klittenband die o.a. wordt gebruikt. voor de bevestiging van infuusslangsystemen, arteriële of centraal veneuze katheters en voedingssondes.

Main-Lock 9

Main-Lock 9 is een huidvriendelijke pleister met klittenband die o.a. wordt gebruikt. voor het bevestigen van wonddrainages, slangensystemen en katheters.

Nasal-Fix

Nasal-Fix is ​​een huidvriendelijke pleisterfixatie voor de bevestiging van neussondes en zuurstofkatheters voor adolescenten en volwassenen.

Hand-Fix

Hand-Fix is een huidvriendelijke pols- en enkelband voor patiënten die gefixeerd dienen te worden.
Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en dus voor alle leeftijden. Hij wordt gebruikt om personen tegen zichzelf te beschermen of het voorkomen van ongewilde manipulaties van tubes, accidentele detubatie of andere levensnoodzakelijke apparaten. Tevens kan het bescherming bieden tegen decubitus.
De hand-Fix bestaat uit een luchtdoorlatend, satijnzacht en licht absorberend fixatiebandje voorzien van velcro-sluiting en katoenen lint.
Het katoenen lint wordt gebruikt voor de immobilisatie van de hand of het been aan b.v. het bed.
Bij de kleinere maten is dit lint rechtstreeks bevestigd aan de fixatieband. Bij de grotere maten is het katoenen lint apart te bevestigen aan de fixatieband. Verkrijgbaar in 5 verschillende maten.

Splint-Fix

Splint-Fix is een lichte multifunctionele spalk bruikbaar bij patiënten van alle leeftijden.
De Splint-Fix zorgt voor immobilisatie of ondersteuning van de enkel en de pols bij arteriële lijnen, perifere infusen, etcetera. De Splint-Fix kan gebogen worden zonder zijn stevigheid te verliezen. De stevigheid komt van de aluminium plaat binnenin die toch radiotransparant is.
Zeer zacht omhulsel en daardoor speciaal geschikt bij huidirritatie of brandwonden.
Latexvrij, hypoallergeen en exclusief verkrijgbaar bij MC Europe in 5 maten.

PulsOxy-Fix

Een handige fixatieband voor pulsoxometrie sensoren. Het is een plakvrije en zachte fixatieband die rond de voet, vinger of andere lichaamsuiteinden bevestigd kan worden.
Dankzij de velcro-sluiting kan de PulsOxy-Fix steeds geopend en gesloten worden. Hierdoor kan de sensor gemakkelijk en snel verplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in 3 maten.

Ute-Fix

Ute-Fix is een comfortabel kussentje dat de gevoelige neusvleugels beschermt tegen decubitus bij het gebruik van sondes en zuurstofkatheters.
Aan de binnenkant zit een zelfklevend strookje waarmee het aan de sonde of zuurstofkatheter gefixeerd wordt. Ute-Fix is snel en gemakkelijk aan te brengen.

Clip-Fix

Clip-Fix tubehouder is een velcro® klittenband strip met een metalen clip. Deze wordt gebruikt om slangen en kabels te groeperen en/of te fixeren aan beddenlakens, pyama of aan bijvoorbeeld een DIN rail. Voor soedeisende hulp of Intensive Care afdelingen is het tevens handig om kabels en katheters te sorteren en fixeren tijdens het vervoer van patiënten.
Ze zijn herbruikbaar, wasbaar op 60°C , desinfecteerbaar met standaard ontsmettingsproducten of steriliseerbaar via stoomsterilisatie. De metalen clip is gemaakt van zuurresistent staal.
De Clip-Fix is beschikbaar in 3 verschillende versies en in verschillende lengtes.
Neem contact op met een van de ervaren medewerkers van MC Europe, zij informeren u graag verder.

Soft-Fix

Ideaal voor bijvoorbeeld het vastzetten van infuuslijnen, sondes, drains, katheters of kabels van medische hulpmiddelen en apparatuur.
Flexibel en verkrijgbaar op rollen in drie verschillende breedtes.
Doordat het individueel kan worden gesneden naar behoefte en maten is het economisch in gebruik.

Transducer-Fix

De continue en foutloze invasieve meting van de bloeddruk is verzekerd met Transducer-Fix, vooral als het gaat om herpositionering of patiëntenvervoer.
Individueel verpakt en geschikt voor alle gangbare druktransducers.
De Transducer-Fix is gebruiksvriendelijk, veilig en snel aan te brengen.

Tubo-Flex

Een universeel fixatiebandje wat geschikt is voor alle maten en typen tracheacanules.
Gebruiksvriendelijk, snel, gemakkelijk en veilig in gebruik.
Hypoallergeen en ademend materiaal.

Uni-Fix

De flexibele band uit één stuk met klittenbandsluiting en rechthoekige ring maakt meervoudige, veilige toepassingen mogelijk.
Flexibel, universeel toepasbaar voor een eenvoudige en effectieve organisatie van kabels en slangen. Herbruikbaar en te desinfecteren.

AfbeeldingArtikelnummerProducentArtikelomschrijving
5230-30-01NOVO KlinikClip-Fix 1
5230-30-02NOVO KlinikClip-Fix 2
5230-30-04NOVO KlinikClip-Fix 1 Duo
5230-30-03NOVO KlinikClip-Fix 3
5230-30-08NOVO KlinikClip-Fix 2 Trio
52100-300-01NOVO KlinikECMO-Fix 1
52100-300-02NOVO KlinikECMO-Fix 2
5260-01NOVO KlinikHand-Fix 12
5260-08NOVO KlinikHand-Fix 17
5260-61NOVO KlinikHand-Fix 22
5260-63-03NOVO KlinikHand-Fix 25 200cm
5260-65NOVO KlinikHand-Fix 30
5260-50NOVO KlinikHand-Fix Mix
5260-63NOVO KlinikHand-Fix 25
5290-60-81NOVO KlinikMain-Lock 1
5290-60-82NOVO KlinikMain-Lock 2
5290-60-83NOVO KlinikMain-Lock 3
5290-50-09NOVO KlinikMain-Lock 9
5290-30-15NOVO KlinikMain-Lock Set 10
5290-30-20NOVO KlinikMain-Lock Set 14
5260-22NOVO KlinikSplint-Fix 13
5230-14NOVO KlinikPulsOxy-Fix 10
5230-10NOVO KlinikPulsOxy-Fix 12
5230-12NOVO KlinikPulsOxy-Fix 17
5230-04NOVO KlinikSoft-Fix hook and loop
5230-03NOVO KlinikSoft-Fix L
5230-02NOVO KlinikSoft-Fix M
5230-05NOVO KlinikSoft-Fix Mix
5230-01NOVO KlinikSoft-Fix S
5260-23NOVO KlinikSplint-Fix 16
5260-11NOVO KlinikSplint-Fix 22
5260-13NOVO KlinikSplint-Fix 33
5260-21NOVO KlinikSplint-Fix 9
5230-45NOVO KlinikTransducer-Fix H
5220-02NOVO KlinikTuBo-Clip S
5220-01NOVO KlinikTuBo-Clip
5220-06NOVO KlinikTuBo-Clip S, XL
5220-05NOVO KlinikTuBo-Clip XL
5220-10NOVO KlinikTuBo-Fix
5220-10KNOVO KlinikTuBo-Fix 1
5220-10-02NOVO KlinikTuBo-Fix 2
5220-10-05NOVO KlinikTuBo-Fix 5
5220-11NOVO KlinikTuBo-Fix middle part
5220-50NOVO KlinikTuBo-Grip
5220-52NOVO KlinikTuBo-Grip neck padding
5220-53NOVO KlinikTuBo-Grip neck padding XL
5220-51NOVO KlinikTuBo-Grip XL
5220-55NOVO KlinikTuBo-Grip middle part
5220-12-03NOVO KlinikTuBo-Fix middle part 3, XL
5220-12NOVO KlinikTuBo-Fix middle part XL
5220-15NOVO KlinikTuBo-Fix neck padding
5225-15NOVO KlinikTuBo-Lock middle part
5225-12NOVO KlinikTuBo-Lock Set 2
5225-11NOVO KlinikTuBo-Lock Set XL
5225-14NOVO KlinikTuBo-Lock middle part 2
5225-10-01NOVO KlinikTuBo-Lock Plaster
5225-10NOVO KlinikTuBo-Lock Set
5225-16NOVO KlinikTuBo-Lock middle part XL
52100-200-01NOVO KlinikNasal-Fix
5220-30NOVO KlinikTuBo-Flex
5230-50-01NOVO KlinikUni-Fix 1
5230-50-02NOVO KlinikUni-Fix 2
5240-06NOVO KlinikUte-Fix 1
5240-05NOVO KlinikUte-Fix 2
5240-01NOVO KlinikUte-Fix 3
52SA7/KNOVO KlinikBepa Kids Clip VARIO 7/K
52SA9/KNOVO KlinikBepa Kids Clip VARIO 9/K

 

Lees meer

Meer weten?

Wij zitten voor u klaar en helpen u graag!