Over ons


Onze missie

We leveren medische kwaliteitsproducten voor respiratie en ventilatie aan tal van zorginstellingen in de Benelux. Door onze medische ervaring weten we de producten en diensten telkens naar een hoger niveau te tillen. We combineren de inzet van innovatieve technieken en methodes met een vakkundige introductie, begeleiding en ondersteuning van onze producten. Dat leidt namelijk tot de beste resultaten. MC Europe onderscheidt zich door een laagdrempelige manier van samenwerken. Die persoonlijke, betrokken benadering wordt alom gewaardeerd.

Onze visie

Het optimaliseren van de zorgverlening voor professionals en patiënten. Dat is onze drijfveer. De technologieën binnen ons vakgebied worden steeds geavanceerder.
MC Europe blijft vooroplopen door wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet te volgen en actief informatie op te halen in het werkveld. We zijn altijd op zoek naar hoogstaande medische hulpmiddelen en vernieuwende oplossingen. Deze unieke werkwijze stelt ons in staat om de dagelijkse praktijk in ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen te blijven verbeteren.


MC Europe is onderdeel van de Asker Healthcare Group. Asker is een platform voor toonaangevende bedrijven op het gebied van medische producten en medische apparatuur voor de gezondheidszorg in Europa. De groep bestaat uit meer dan veertig bedrijven in veertien landen en ondersteunt cliënten en zorgverleners om zorguitkomsten te verbeteren. Ons doel is gezondheidswinst voor de patiënt, het reduceren van de totale kosten van de zorg en een duurzame waardeketen.

De groep heeft 2.600 medewerkers en de omzet bedraagt 1,3 miljard euro. Het hoofdkantoor van de Asker Healthcare Group is gevestigd in Stockholm, Zweden.

 

Het team van MC Europe


 

Mathilde Kirk

Commercieel Business unit Manager

 

m.kirk@mc-europe.nl

 

tél: +31 85 487 21 21

Monique Segers 

Management Assistant

 

m.segers@mc-europe.nl

 

tél: +31 +31 85 487 21 21

Erik Nouwen

Accountmanager Nederland

e.nouwen@mc-europe.nl

 

tél: +31 +31 85 487 21 21

Hans Cuijpers

Warehouse Employee

 

h.cuijpers@mc-europe.nl

tél: +31 +31 85 487 21 21

Nathalie Amand

Account Manager België – Wallonië

 

n.amand@mc-europe.be

 

tél: +32 491 91 5559

Ingrid Bamps

Accountmanger België- Vlaanderen

 

 

i.bamps@mc-europe.be

 

tél: +32 492 08 5204

Babette Tonino

Marketing Coördinator

 

 

b.tonino@mc-europe.nl

 

tél: +31 +31 85 487 21 21

Onze partners


Armstrong Medical werd in 1984 opgericht om wegwerpproducten voor de ademhaling te produceren en te verkopen voor toepassingen in de intensive care.Sindsdien is het bedrijf flink gegroeid tot een wereldwijde leverancier van hoogwaardige, innovatieve beademingswegwerpartikelen voor anesthesie en intensive care. Ze leveren nu producten aan meer dan 52 landen over de hele wereld vanuit hun kantoor, magazijn en productiefaciliteit in Noord-Ierland.Het doel van het bedrijf is om hooggekwalificeerde werkgelegenheid te continueren en te bieden, met innovatieve producten van hoge kwaliteit. Ze hebben zwaar geïnvesteerd in de productie- en ontwerpmogelijkheden om hun productassortimenten voort te zetten en te ontwikkelen. Alle slangen, connectoren, kleppen en larynxluchtwegen worden in eigen huis gemaakt.Handmatige montage stelt hen in staat om productspecificaties aan te passen als het standaard assortiment niet aan de exacte eisen van de klant voldoet. Ontwerp en ontwikkeling vormen een integraal onderdeel van het Armstrong Medical-ethos, waarbij patiëntveiligheid te allen tijde voorop staat.
ASSKEA GmbH is sinds 2003 op de markt. In het hart van Duitsland ontwikkelt en produceert ASSKEA hoogwaardige medische technologie en verkoopt deze wereldwijd. Ons productportfolio van medische afzuigapparaten is gemaakt in Duitsland en bestrijkt het hele spectrum van gebruik in ziekenhuizen tot thuiszorg. ASSKEA heeft al jaren een leidende positie op de markt voor medische technologie, breidt deze voortdurend uit en zet de standaard op het gebied van medische afzuiging.Met onze locatie in Gebesee nabij de Thüringer deelstaathoofdstad Erfurt en haar moderne productie- en administratieruimten zorgen wij voor de beste arbeidsomstandigheden. Op deze manier kunnen we innovaties sterk stimuleren, want ook onze ontwikkelafdeling profiteert van deze zeer professionele omgeving.
Avanos (voorheen onderdeel van Halyard Health) is een medisch technologiebedrijf dat zich richt op het bevorderen van gezondheid en gezondheidszorg door infectie te voorkomen, pijn te elimineren en herstel te versnellen. Het bedrijf levert klinisch superieure producten en oplossingen op het gebied van infectiepreventie, chirurgische oplossingen, ademhalingsgezondheid, spijsvertering, pijnbeheer en IV-therapie. Avanos verkoopt zijn erkende merken en producten in meer dan 100 landen en heeft leidende marktposities in meerdere categorieën over de portefeuille.
Sinds 2017 is MC Europe exclusief distributeur van de wegwerp- en herbruikbare V2-maskers en accessoires van Hans Rudolph Inc. We zijn ervan overtuigd dat we u een efficiënte service zullen verlenen door onze professionele en competente begeleiding en ondersteuning.Hans Rudolph, inc. gevestigd in Shawnee USA, is een toonaangevende ontwerper en fabrikant van ademhalingskleppen en andere ademhalingsproducten in de wereld van vandaag. Shawnee VS
Hun innovatief onderzoek en ontwikkeling helpt het gebied van ademhalingsgezondheidszorg de eenentwintigste eeuw in te gaan.
Het doel van Mercury Medical in Florida, VS, is om klanten kwaliteitsproducten te bieden tegen concurrerende prijzen met als onderliggend thema het begrijpen van de behoeften van elke klant. En die behoeften vervullen met gevoeligheid, professionaliteit, hoge ethiek en optimale kwaliteit in producten en service. Het doel en de verantwoordelijkheid van Mercury Medical is om de gemeenschap, haar werknemers en haar klanten de hoogste graad van kwaliteit en competentie te bieden in alle fasen van bedrijfsprocessen. Alle producten van Mercury Medical worden geproduceerd volgens het juiste beleid en de juiste acties die nodig zijn om te voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen en om nauwkeurigheid, netheid en tijdlijnen voor haar klanten te garanderen.
Met het credo “Together we care” ontwikkelt, produceert en verkoopt Novo Klinik-Service GmbH innovatieve medische hulpmiddelen en medisch-technologische oplossingen voor de intensive care, anesthesie en zorgsector.
Al meer dan 30 jaar staat hun naam synoniem voor hoge kwaliteit, gebruikscomfort en een uitgebalanceerde prijs-kwaliteitverhouding.Het gebied van Airway Management omvat een breed scala aan fixaties voor tracheostomietubes en endotracheale tubes, een deskundige oplossing voor mond- en tandhygiëne en andere accessoires. De producten van Novo zijn stuk voor stuk veilig, gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit.
P3 Medical Limited is een particulier bedrijf in het VK dat is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de marketing van innovatieve, hoogwaardige medische hulpmiddelen voor de wereldwijde gezondheidszorgmarkt.
Hun hoofdkantoor en internationaal distributiecentrum zijn gevestigd in Bristol in het zuidwesten van Engeland. Dit is ook de locatie van hun productielocatie, volledig uitgerust met vier moderne cleanrooms. Ze hebben nog een productie- en cleanroomfaciliteit in Preston in het noordwesten van Engeland. Ze werken nauw samen met clinici om kosteneffectieve oplossingen te ontwikkelen die de efficiëntie van het ziekenhuis, de patiëntenzorg en de algehele veiligheid in operatiekamers verbeteren.
Naast het op de markt brengen van hun eigen assortiment, fungeert P3 Medical ook als distributeur in het VK voor een aantal toonaangevende fabrikanten van medische hulpmiddelen om innovatieve producten van hoge kwaliteit en waarde aan onze NHS en particuliere ziekenhuizen te bieden.Ze leveren ook aan veel toonaangevende fabrikanten in onderaanneming of onder private label. De productiemogelijkheden omvatten extrusie, gieten en cleanroom-assemblage.
Pharma Systems is een Zweeds bedrijf dat sinds 1990 veiligheidssystemen voor ademhalingscomfort levert. Ze produceren een reeks producten die de beoordelingscriteria bepalen voor alle andere producten voor ademhalingssystemen, evenals standaardproducten met de hoogst mogelijke prestaties.Ze ontwerpen, produceren en leveren een kwalitatief hoogstaand assortiment producten tegen de juiste prijs en met de beste eigenschappen.Het hoofdkantoor is gevestigd in Zweden, nabij Stockholm, met een dochteronderneming in Estland.Pharma Systems is een echt internationaal bedrijf dat al lang actief is in meer dan 60 landen.Ze zorgen ervoor dat ze een kwalitatief hoogstaand assortiment producten ontwerpen, produceren en leveren tegen de juiste prijs en met de beste eigenschappen.
Sunmed / Salter Labs biedt een innovatief, eersteklas portfolio van oplossingen voor de gezondheidszorg die de ervaring van de patiënt verbeteren.In het hele zorgcontinuüm zet Salter Labs de patiënt op de eerste plaats door middel van onze productontwerpinnovaties en unieke serviceaanbiedingen.Ze leveren ervaringen die ertoe doen voor zowel patiënten als zorgverleners.
In 2003 constateerden twee anesthesisten op de afdeling anesthesie van de Queens University in Belfast dat er behoefte was aan meer realistische trainingspoppen en richtten ze TruCorp op.TruCorp heeft een breed scala aan trainingspoppen ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd voor luchtwegbeheer bij zowel volwassenen als kinderen, waaronder uitgebreide reanimatie- en AED-trainingen.TruCorp blijft groeien door een proces van continue innovatie en verfijning. We zijn er trots op gezondheidswerkers te kunnen voorzien van anatomisch nauwkeurige medische simulatoren om de opleiding van medische vaardigheden te bevorderen en de patiëntveiligheid te verbeteren.