Afdelingen:

HIGH FLOW ZUURSTOFTHERAPIE (HFOT)


Belangrijkste details

Overzicht van High Flow Oxygen Therapy (HFOT)

High Flow Oxygen Therapy is een standaardtherapie geworden voor de behandeling van respiratoire patiënten in het ziekenhuis.
AquaVENT® High Flow Oxygen Therapy (HFOT) levert een hogere Flow die groter zijn dan conventionele zuurstoftherapie via een specifieke high-flow neuscanule (HFNC), die stroomsnelheden tot 80 l/min mogelijk maakt.
AquaVENT®-beademingscircuits verwarmen en bevochtigen de gassen voor het comfort van de patiënt en om uitdroging van de luchtwegen te voorkomen.

Voordelen zijn onder meer: ​​Lage variabele PEEP, verhoogde FiO2 en verbeterde secretieklaring.

Lage variabele PEEP

HFOT via neusbril levert Flow-afhankelijke lage PEEP-niveaus. Studies suggereren 3 cm/H2O bij 70 liter stroom met de mond van de patiënt gesloten. Lagere drukken worden geleverd met de mond van de patiënt open.

Positief eind-expiratoire drukeffect van 3 high-flow neuscanule-systemen.

Jing Chao Luo et al. Lees de volledige paper. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28442633/

Verhoogde FiO2

HFOT via een neusbril spoelt de kooldioxide (CO2) uit de bovenste luchtwegen, waardoor het opnieuw inademen van CO2 wordt vermeden en de afgegeven FIO2 wordt verhoogd.

Moller et al. toonde aan dat vers gas toegediend door HFNC bij 30 l/min de dode ruimte in de neusholte spoelt.

Nasale high flow ruimt anatomische dode ruimte op in modellen van de bovenste luchtwegen.

Winfried Möller et. al. Lees de volledige paper. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25882385/

Verbeterde secretieklaring

Het handhaven van de secretieklaring is van cruciaal belang om incidentie van respiratoire complicaties te verminderen bij patiënten met chronische luchtwegaandoeningen zoals COPD, astma of postoperatieve patiënten, bij wie de secretieklaring beperkt kan zijn.

 

Verwarmde en bevochtigde HFOT kan gecombineerd worden met PEP therapie.
Positieve druktherapieën die worden gebruikt bij de behandeling van postoperatief respiratoir falen – bewijs voor gebruik en toekomstige richtingen.

Alastair J. Glossop, Paula Agostini. Lees de volledige paper.

HFOT voor de behandeling van acuut respiratoir falen
Toenemend bewijs ondersteunt de voordelen van HFOT voor de behandeling van patiënten met type 1 en type 2 respiratoire insufficiëntie.
Effectiviteit van high-flow nasale zuurstoftherapie bij de behandeling van acute hypoxemische en hypercapnische respiratoire insufficiëntie.

Ieva Norkiene, Raquel d’Espiney, Juan F. Martin-Lazaro. Lees de volledige paper. https://www.armstrongmedical.net/app/uploads/2020/10/Effectiveness-of-high-flow-nasal-oxygen-therapy-in-management-of-acute-hypoxemic-and-hypercapnic-respiratory-failure.pdf

HFOT – Opties voor zuurstoftherapie met hoge stroomsnelheid
Opties voor neuscanule en tracheostomie beschikbaar.

AquaNASE®
AquaNASE®-canule voor HFOT kan worden geleverd met AquaVENT®-beademingssystemen in een complete Flowkit.

 

 

Gebruik AquaNASE® tijdens rustperiodes voor niet-invasieve beademing van patiënten voor mondhygiëne, hydratatie, voeding, fysiotherapie en gecontroleerd weanen.

– Met een clip voor extra veiligheid
– Zowel links als rechts bij de patiënt toepasbaar
– Mogelijkheid om aan te sluiten op een tracheacanule

Patiënten kunnen eten, drinken, communiceren en pulmonale secreties mobiliseren zonder de therapieondersteuning te verstoren. Verwarmde bevochtiging helpt uitdroging van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen te voorkomen en verhoogt het comfort van de patiënt tijdens deze zuurstoftherapie. Toediening van de flow dichter bij de inspiratiebehoefte van een patiënt vermindert het vermengen van omgevingslucht en zuurstofverdunning.

BioCote® antimicrobiële zilvertechnologie

Veel van onze beademingssystemen worden geleverd met BioCote®, een antimicrobieel zilveradditief om het aantal microben op het oppervlak van het beademingscircuit te beperken en het te beschermen tegen microbiële kolonisatie.

Lees meer

Meer weten?

Wij zitten voor u klaar en helpen u graag!