Afdelingen:

Highlights

  • Gepatenteerd “no leak” design
  • Klep opent zich gemakkelijk bij een lage inspanning van de patiënt
  • Uitermate geschikt voor weaningsdoeleinden

Spreekkleppen Passy Muir®

STATEMENT:     “Betere communicatie betekent betere zorg!”

De Passy Muir® spreekklep, uitgevonden door een patiënt genaamd David Muir, is een eenvoudig medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt door tracheostomie- en beademingspatiënten.

Wanneer de Passy Muir® spreekklep op de 15 mm connector van een tracheacanule of in lijn met het beademingscircuit wordt geplaatst, leidt het de luchtstroom door de stembanden, mond en neus, waardoor spraak en verbeterde communicatie mogelijk zijn. Jarenlang, evidence based, onderzoek heeft aangetoond dat de Passy Muir® spreekklep patiënten tal van klinische voordelen biedt naast communicatie, waaronder een verbeterde slikfunctie en secretiemanagement.

“No-Leak” ontwerp
Het gepatenteerde lekvrije ontwerp van de Passy Muir spreekklep betekent dat het spreekventiel altijd in een gesloten positie staat totdat de patiënt inhaleert. Het ventiel opent gemakkelijk bij een lagere inademdruk dan normaal en sluit automatisch aan het einde van de inademingscyclus zonder luchtlekkage en zónder inspanning van de patiënt.

Gesloten systeem
In tegenstelling tot spreekkleppen met open stand stelt de passief-gesloten stand Passy Muir® van de spreekklep de patiënt in staat positieve luchtwegdruk te creëren en herstelt de patiënt naar een meer normaal gesloten ademhalingssysteem. Het gesloten systeem creëert ook een beschermende luchtkolom in de tracheacanule die voorkomt dat secreties door de buis omhoog bewegen en de klep afsluiten. In plaats daarvan kunnen secreties rond de canule worden opgehoest en vanuit de mond worden doorgeslikt of worden weggezogen.

Eigenschappen Passy Muir® spreekventielen:
– Alleen geopend tijdens actieve inspiratie
– Sluit aan het einde inspiratie
– Blijft gesloten door de expiratoire cyclus
– Lucht wordt omgeleid door de bovenste luchtwegen
– Biedt een buffer voor secreties

 Passy Muir® spreekklep Art. Nr. PMV2001
De PMV 2001 tracheostomie en beademingsklep ten behoeve van slikken en spreken wordt bevestigd aan een standaard tracheacanule met 15 mm connector. De PMV 2001 is onopvallend, lichtgewicht en paars van kleur voor gemakkelijke identificatie als een Passy Muir spreekklep.

 Passy Muir® spreekklep Art. Nr. PMV2000
Deze Passy Muir® spreekklep is identiek aan de PMV 2001 maar dan met een heldere transparante behuizing in plaats van de paarse variant.

Passy Muir® spreekklep Art. Nr. PMV007
De PMV 007 tracheostomie- en beademingsspreekklep ten behoeve van slikken en spreken  is ontworpen om te worden aangesloten op standaard beademingscircuits. De PMV007 kan worden bevestigd aan een standaard tracheacanule van 15 mm of worden aangesloten op een inline gesloten aspiratiesysteem door middel van een 15 mm x 22 mm step-down adapter.

De PMV Secure-ItDit handige bandje verbindt de spreekkleppen met een tracheostomiebandje om spreekklepverlies te helpen voorkomen.

 

AfbeeldingArtikelnummerProducentArtikelomschrijving
Passy Muir Spreekkleppen - 65PMV00765PMV007Passy-MuirTracheostomy and ventilator speaking valve aqua

 

Passy Muir Spreekkleppen - 65PMV200065PMV2000Passy-MuirLow profile – lower resistance valve clear
Passy Muir Spreekkleppen - 65PMV200165PMV2001Passy-MuirLow profile – lower resistance valve purple
Passy Muir Spreekkleppen - 65PMVSECURE-IT65PMVSECURE-ITPassy-MuirPMV Secure-it

 

 

 

Lees meer

Downloads

Spreekkleppen Passy Muir®

Meer weten?

Wij zitten voor u klaar en helpen u graag!