Afdelingen:

Highlights

 • Gepatenteerd “no leak” design
 • Klep opent zich gemakkelijk bij een lage inspanning van de patiënt
 • Uitermate geschikt voor weaningsdoeleinden

Spreekkleppen Passy Muir®

STATEMENT: “Betere communicatie betekent betere zorg!”

De Passy Muir® spreekklep, uitgevonden door een patiënt genaamd David Muir, is een eenvoudig medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt door tracheostomie- en beademingspatiënten.

Wanneer de Passy Muir® spreekklep op de 15 mm connector van een tracheacanule of in lijn met het beademingscircuit wordt geplaatst, leidt het de luchtstroom door de stembanden, mond en neus, waardoor spraak en verbeterde communicatie mogelijk zijn. Jarenlang, evidence based, onderzoek heeft aangetoond dat de Passy Muir® spreekklep patiënten tal van klinische voordelen biedt naast communicatie, waaronder een verbeterde slikfunctie en secretiemanagement.

“No-Leak” ontwerp
Het gepatenteerde lekvrije ontwerp van de Passy Muir spreekklep betekent dat het spreekventiel altijd in een gesloten positie staat totdat de patiënt inhaleert. Het ventiel opent gemakkelijk bij een lagere inademdruk dan normaal en sluit automatisch aan het einde van de inademingscyclus zonder luchtlekkage en zónder inspanning van de patiënt.

Gesloten systeem
In tegenstelling tot spreekkleppen met open stand stelt de passief-gesloten stand Passy Muir® van de spreekklep de patiënt in staat positieve luchtwegdruk te creëren en herstelt de patiënt naar een meer normaal gesloten ademhalingssysteem. Het gesloten systeem creëert ook een beschermende luchtkolom in de tracheacanule die voorkomt dat secreties door de buis omhoog bewegen en de klep afsluiten. In plaats daarvan kunnen secreties rond de canule worden opgehoest en vanuit de mond worden doorgeslikt of worden weggezogen.

Voordelen van de Passy Muir-klep

 • Herstelt positieve luchtwegdruktest: De voorgespannen gesloten positie van de lekvrije Passy Muir® spreekklep herstelt een meer normaal gesloten ademhalingssysteem, waardoor de patiënt positieve luchtwegdruk kan creëren zonder de noodzaak van handmatige/vinger occlusie van de tracheacanule. Dit bevordert een luidere stem, verbetert slikken, sterker hoesten en kan de oxygenatie verhogen.
 • Superieure spraak-/spraakproductie (referentie 1-4): Patiënten met een tracheostomie en beademingsafhankelijke patiënten kunnen duidelijkere stemmen produceren met meer normale frasering, betere vocale kwaliteit en meer volume omdat alle uitgeademde luchtstroom naar boven langs de stembanden wordt geleid.
 • Verbetert het slikken en kan de aspiratie verminderen (referentie 5-10): Het lekvrije ontwerp van de Passy Muir® spreekklep kan de veiligheid en efficiëntie van het slikken verbeteren en kan aspiratie verminderen. De voorgespannen gesloten kleppositie herstelt de patiënt naar een meer normaal gesloten systeem dat een verhoogde faryngeale en laryngeale sensatie mogelijk maakt en de positieve subglottische luchtdruk herstelt.
 • Gebruik van in-line ventilator: Volwassen, pediatrische en neonatale patiënten aan de beademing kunnen de Passy Muir® spreekklep gebruiken tijdens mechanische beademing. Alle Passy Muir®-kleppen zijn uitwisselbaar en kunnen zowel op IC als buiten de acute zorg en draagbare ventilatoren worden gebruikt.
 • Versnelt het weanen: Passy Muir®-kleppen worden gebruikt als een aanvullend hulpmiddel om patiënten van de beademing te halen, omdat het fysiologische PEEP herstelt, wat op zijn beurt de oxygenatie kan verbeteren. Naarmate de patiënt gewend raakt aan het uitademen via de bovenste luchtwegen, neemt het vertrouwen van de patiënt toe en wordt het opnieuw trainen van de ademhalingsspieren vergemakkelijkt.
 • Vermindert decanulatietijd: Passy Muir-ventielen kunnen worden gebruikt als tussenstap in het decanulatieproces door de patiënt bij het uitademen te laten wennen aan een meer normaal ademhalingspatroon via de bovenste luchtwegen. Hierdoor krijgt de patiënt meer vertrouwen en kan de arts beoordelen of de luchtwegen vrij zijn en kan het decanulatieproces aanzienlijk worden verkort.
 • Kan de zuurstofvoorziening verbeteren (referentie 11,12): Het lekvrije ontwerp van de Passy Muir® spreekkleppen herstelt een meer normaal gesloten ademhalingssysteem. Als resultaat wordt de Positive End Expiratory Pressure (PEEP) hersteld, wat een verbeterde oxygenatie kan vergemakkelijken.
 • Verbetert de reukzin (referentie 4, 12): Passy Muir-ventielen verbeteren het reukvermogen door tijdens het uitademen de luchtstroom door de mond- en neusholten te herstellen. Dit verbeterde reukvermogen kan leiden tot een toename van smaak, eetlust en calorie-inname, die allemaal belangrijk zijn in het herstelproces.
 • Vergemakkelijkt secretiebeheer (referentie 4, 11): De gesloten positie en het lekvrije ontwerp van de Passy Muir®-klep vergemakkelijkt het secretiebeheer omdat het een gesloten systeem herstelt dat de patiënt in staat stelt een sterkere, effectievere hoest te produceren en het slikken verbetert dankzij de herstelde positieve subglottische druk.
 • Vergemakkelijkt infectiebeheersing: De Passy Muir-klep elimineert de noodzaak van vingerafsluiting van de tracheacanule, wat infectie kan helpen voorkomen en bescherming biedt tegen deeltjes die de luchtpijp binnendringen. De Passy Muir®-klep leidt secreties door de bovenste luchtwegen, waardoor oraal slijm actief wordt en besmetting van de directe omgeving van de patiënt wordt verminderd.
 • Uitwisselbaarheid tussen tracheostomie en gebruik van beademingsapparatuur: Onze Passy Muir®-kleppen kunnen zowel aan als buiten de beademing worden gebruikt bij zowel pediatrische als volwassen patiënten. Dit omvat patiënten met alleen een tracheostomie, patiënten die van de beademing worden geweaned en patiënten die beademingsafhankelijk zijn. De Passy Muir®-kleppen kunnen inline tussen de beademingsslangen en het beademingstoestel worden geplaatst. (alleen met PMV 007) Hiervoor heeft MC Europe geschikte adapters beschikbaar.

Eigenschappen Passy Muir® spreekventielen:
– Alleen geopend tijdens actieve inspiratie
– Sluit aan het einde inspiratie
– Blijft gesloten door de expiratoire cyclus
– Lucht wordt omgeleid door de bovenste luchtwegen
– Biedt een buffer voor secreties

Passy Muir® spreekklep Art. Nr. PMV2001
De PMV 2001 tracheostomie en beademingsklep ten behoeve van slikken en spreken wordt bevestigd aan een standaard tracheacanule met 15 mm connector. De PMV 2001 is onopvallend, lichtgewicht en paars van kleur voor gemakkelijke identificatie als een Passy Muir spreekklep.

Passy Muir® spreekklep Art. Nr. PMV2000
Deze Passy Muir® spreekklep is identiek aan de PMV 2001 maar dan met een heldere transparante behuizing in plaats van de paarse variant.

Passy Muir® spreekklep Art. Nr. PMV007
De PMV 007 tracheostomie- en beademingsspreekklep ten behoeve van slikken en spreken is ontworpen om te worden aangesloten op standaard beademingscircuits. De PMV007 kan worden bevestigd aan een standaard tracheacanule van 15 mm of worden aangesloten op een inline gesloten aspiratiesysteem door middel van een 15 mm x 22 mm step-down adapter.

De PMV Secure-ItDit handige bandje verbindt de spreekkleppen met een tracheostomiebandje om spreekklepverlies te helpen voorkomen.

 

Afbeelding Artikelnummer Producent Artikelomschrijving
Passy Muir Spreekkleppen - 65PMV007 65PMV007 Passy-Muir Tracheostomy and ventilator speaking valve aqua

 

Passy Muir Spreekkleppen - 65PMV2000 65PMV2000 Passy-Muir Low profile – lower resistance valve clear
Passy Muir Spreekkleppen - 65PMV2001 65PMV2001 Passy-Muir Low profile – lower resistance valve purple
Passy Muir Spreekkleppen - 65PMVSECURE-IT 65PMVSECURE-IT Passy-Muir PMV Secure-it

 

Lees meer

Downloads

Spreekkleppen Passy Muir®

Meer weten?

Wij zitten voor u klaar en helpen u graag!